Få kroppen klar før vinterens eventyr

Vinteren er en tid for kos, varme og hygge. Men det er også en tid for kulde, mørke og forkjølelse. Du vil oftere oppleve spenninger og at kroppen ikke alltid spiller helt på lag med deg om vinteren. Hvordan kan du ta vare på kroppen din og holde den frisk og glad gjennom denne kalde årstiden?

Beveg deg regelmessig

Fysisk aktivitet er bra for både kropp og sjel, spesielt om vinteren. Det øker blodsirkulasjonen din, forbrenner kalorier og frigjør endorfiner, som er kroppens naturlige lykkehormoner. Prøv å være aktiv minst 30 minutter hver dag, helst i dagslys, da dette kan hjelpe deg med å motvirke vinterdepresjon.

Om vinteren blir kroppen belastet på ulike måter, og det er viktig å forebygge skader og smerter. Gjør styrkeøvelser som passer for deg, enten med egen kroppsvekt, strikk, manualer eller apparater.

Få profesjonell hjelp

Trening, kosthold og aktiviteter som gir deg glede er viktig for en sunn livsstil. Hvis kroppen ikke helt spiller på lag, og du trenger litt ekstra hjelp, er et besøk til fysioterapeut eller naprapat å anbefale.

Ved hjelp av manuelle teknikker som manipulasjon, massasje og mobilisering vil en terapeuten behandle og rehabilitere smertetilstander. Sjekk denne siden for å finne en terapeut i nærheten av deg.